Skrytá vášeň Pasión de Gavilanes

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

.:Návod na sťahovanie / Rapidshare:.

Epizóda = jeden zo 188 dielov telenovely
Časť = part, tvorí iba časť jednej epizódy (väčšinou ich je 5)

 

Keďže som dostal veľa žiadostí o radu pri sťahovaní jednotlivých epizód, rozhodol som sa Vám napísať dúfam zrozumiteľný návod ako na to;)

V prvom rade si zvolíte epizódu, ktorúkoľvek chcete. Pod každým červeným číslom epizódy sa nachádza niekoľko adries. Väčšinou 5, no pri prvých častiach štyri, či dokonca tri. Tieto adresy predstavujú akési súčasti, ktoré je potrebné všetky stiahnuť na to, aby ste si v počítači mohli vytvoriť už výslednú a plnohodnotnú epizódu.

 

KROK 1:

Kliknite na prvú z uvedených adries, ktoré sa nachádzajú pod číslom epizódy. Po kliknutí Vás to automaticky hodí na stránku servra s názvom rapidshare.

 
KROK 2:

Ak už ste na stránke rapidshare, vpravo dolu kliknite na FREE. Po tomto kliku Vás to posunie ďalej na ďalšiu stránku, kde sa obyčajne nachádza nejaký časový údaj.


KROK 3:

Na tejto stránke Vám buď server dovolí sťahovať ihneď ( KROK 3.1) alebo budete musieť nejaký čas počkať(KROK 3.2).

 

      KROK 3.1:

Ihneď môžete sťahovať vtedy, ak Vám tu vyhodí asi 30 sekundovú časomieru, ktorá sa odpočítava. Ako náhle bude na časomiere 0, hneď vedľa sa vytvorí maličká kolónka, pri ktorom sú tri ľubovoľné symboly. Tieto symboly jednoducho opíšte do kolónky a kliknite na tlačidlo DOWNLOAD (alebo OK), ktoré sa nachádza hneď vedľa.(pokračovanie KROK 4)

 

      KROK 3.2:

V prípade, že sa vám po kliknutí na tlačidlo FREE na nasledujúcej stránke neobjavila časomiera hneď odrátavajúca 30 sekúnd, budete musieť istý čas čakať. To, koľko budete čakať nájdete v texte. Ak si ho pozorne preštudujete, nájdete tam v zátvorke nejaký časový údaj a za ním min. Ubiehajúci čas tam nevidíte, no jednoduchým refreshom stránky sa Vám tento údaj upraví a povie presne, koľko ešte budete čakať. Ak táto doba uplynie, pokračujete KROKOM 3.1 a 4.

 
KROK4:

Po tomto kroku sa Vám otvorí okno, kde si zvolíte miesto na Vašom disku, kde má byť daná časť uložená. Kliknite na ULOŽIŤ a o ostatné sa postará počítač. Stiahnutie jednej súčasti z piatich záleží od Vášho pripojenia.

 

 Každá epizóda je rozdelená, ako som už spomínal, na viacero súčastí (alebo partov), ktoré musíte postupne stiahnuť, aby ste mohli pokračovať ďalej. Preto po dokončení downloadu prvej z častí, postupujte rovnako ako predtým a postupne stiahnite všetky časti. Ak máte na disku stiahnuté a uložené všetky časti epizódy, ktorú ste si zvolili, pokračujte nasledovným KROKOM 5.

 
KROK 5:

Na to, aby ste mohli z častí, ktoré ste stiahli vytvoriť jednu Vami zvolenú epizódu, potrebujete program WinRar alebo TotalCommander. Linky na stiahnutie oboch týchto programov nájdete nižšie.

 

WinRar:

Po nainštalovaní si otvorte tento program a postupujte podľa inštrukcií. Nájdite si miesto na svojom disku, kde máte všetky časti, ktoré ste stiahli uložené (mali by byť na jednom mieste).

Následne potom sa dostaňte do prvého zo všetkých častí. To uskutočníte tak, že naň prejdete kurzorom myši a dvojitým klikom tento archív otvoríte. V ňom sa už nachádza Vami zvolená časť. Kliknite na ňu jeden krát ľavým tlačítko myši, aby zmodrel, čím ho vlastne označíte. Hore v programe kliknite na ikonu akejsi aktovky s papiermi s názvom EXTRAHOVAŤ DO(ak máte českú verziu) alebo EXTRACT TO(ak  máte anglickú verziu). Zvolíte si opäť miesto, kde má byť už plnohodnotná epizóda uložená (v kolonke Cílová cesta) a stlačíte OK. Po chvílke sa epizóda vyextrahuje na Vami zvolené miesto a je pripravená na pozeranie.

 

TotalCommander:

Tento program je používaný najmä z dôvodu lepšej práce so súbormi a adresármi na disku Vášho počítača, no spĺňa funkciu komprimácie a dekomprimácie ako aj WinRar. Prvé čo Vás možno upúta je, že obrazovka je v tomto programe rozdelená na dve polovice. V ľavej polovici opäť nájdete miesto, kde ste si uložili jednotlivé časti danej epizódy a v pravej miesto, kde chcete epizódu uložiť. Vráťte sa k ľavej obrazovke a to tak, že na ňu kliknete ľavým tlačidlom na myši. Tu dvojklikom ľavého tlačítka na myši alebo stlačením ENTERU vojdite do prvej z častí. Tu nájdené video označte tak, že naň kliknete pravým tlačidlom na myši (kedy sčervená) a následne stlačíte F5 (čo znamená kopírovať). Potom už len na okne, ktoré Vám vyskočí stlačíte OK. Po chvíľke čakania máte epizódu kompletne stiahnutú, rozbalenú a na mieste na disku, ktoré ste si zvolili, aj pripravenú na pozeranie.



Snáď sa mi ako tak podarilo naviesť Vás na tu správnu cestu a ak by ste aj napriek tomuto návodu mali problémy, kedykoľvek sa mi môžte ozvať cez ICQ, prípadne nechať správu tu v Guestbooku. Prajem Vám veľa zdaru pri sťahovaní. Váš johnnySR;)

Tu sú adresy na stiahnutie potrebných programov. Na rozbalenie archívov, ktoré stiahnete Vám stačí jeden z nich.

http://www.rar.cz/files/wrar370cz.exe
http://fileforum.betanews.com/download/Total_Commander/945901171/1


Download epizód | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014